Mainos
Mainos

Muistatko vielä tämän ilmiön koulun kieltentunnilta? Saattoi aiheuttaa traumoja

Ristittiinkö sinut englannintunnilla Emilyksi vai olitko kenties James? Koulujen alun kunniaksi MTV Lifestylessa muistellaan monille kouluvuosilta tuttua ilmiötä, ”kieltentuntinimeä”.

Moni suomalainen muistaa vielä kouluvuosiltaan saamansa, vieraskielisen nimen. Esimerkiksi englannin-, saksan- tai ranskantunnilla oppilaille keksittiin tyypillisesti maan kulttuuriin sopiva nimi. Kieltentunnilla saatu lisänimi kirjoitettiin lappuun ja taiteltiin pulpetille niin, että opettajakin tiesi, kuka on kuka.

Useimmiten ”kieltentuntinimet” annettiin arpomalla, mikä saattoi myös aiheuttaa lieviä traumoja.

– Olisin halunnut olla Hannah, mutta jouduin tyytymään nimeen Helen. Luokallamme oli yksi Hanna, joka sai etuoikeuden Hannah-nimeen. Epäreilua! MTV Lifestylessa muistellaan.

– Muistan ikuisesti sen, kun ensimmäinen ranskantunti koitti ala-asteella ja oli nimien valinnan aika. Ranskanopettaja oli kirjoittanut nimivaihtoehdot paperille ja ne sitten arvottiin oppilaille. Se oli superjännää! Minä sain nimen Jeanne, johon olin onneksi ihan tyytyväinen. Muistan kyllä olleeni myös kateellinen luokkakaverini Vivienne-nimestä.

– Ranskantunnilla yksi poika sai nimekseen Pierre. Häntä kiusattiin nimen vuoksi niin paljon, että varmasti jäi traumat.

Muistatko itse vielä: minkä niminen sinä olit kieltentunnilla?

***

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme