Mainos
Mainos

"Muotoilu, kohtaa käyttäjä!"

Marimekon järjestämän "Muotoilu, kohtaa käyttäjä!" -suunnittelukilpailun pääpalkinnon voitti taidegraafikko Jenni Tuominen.

Tuomisen painokangas "Unessa" voitti 8 000 euron pääpalkinnon. Hän sai lisäksi painokankaallaan "Ruohikossa" Kirsti Paakkasen Säätiön erikoisstipendin.

"Raikkaita, uudenlaisia ja kauniisti toteutettuja töitä, joissa näkyy välittäminen luonnosta. Työt viestivät samoja arvoja kuin Marimekko", perusteltiin Tuomisen palkitsemista.

Toisen palkinnon voitti Anna Ervamaa painokankaallaan "Astro" ja kolmannen palkinnon Iiro A. Ahokas painokankaallaan "Olon muodot".

Muotoilun vuoden 2005 huipennukseksi pidetty suunnittelukilpailu tuotti runsaasti omaperäisiä ja tasokkaita ideoita. Kilpailun tulokset julkistettiin 3.4. Helsingissä Kampin Event Centerissä.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää uutta Marimekon brändiin soveltuvaa designia niin kodin kuin julkisen tilan sisustuskankaisiin ja muihin Marimekon sisustusmaailmaan sopiviin tuotteisiin. Tavoitteena oli myös edistää hyvää suomalaista muotoilua.

Kilpailu oli avoin kaikille Suomessa asuville suunnittelijoille, muotoilijoille ja alan opiskelijoille. Palkintolautakunta kiitteli valtaisaa osanottoa ja kilpailun korkeaa tasoa. Kilpailutöissä oli runsaasti kiinnostavia ja uusia ideoita.

Voittaja erottui joukosta raikkaalla ja persoonallisella otteellaan. Jenni Tuomisen työt viestivät samoja arvoja kuin Marimekko ja ne sopivat hienosti Marimekon uutta, nuorta suunnittelua tukevaan linjaan.

MTV3-VM (5.3.2006)
Kuvat: Marek Sabogal (Marimekko Oyj)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme