Mainos
Mainos

Muotoilun kuumat nimet Designmuseossa

Harri Koskinen ja llkka Suppanen ovat suomalaisen nykymuotoilun kuumimpia nimiä paitsi kotimaassa myös kansainvälisesti. Designmuseossa avattu näyttely Koskinen & Suppanen kertoo, mitä vuoden 2000 nuorille muotoilijoille kuuluu.

Miesten monipuolisia töitä esittelevä näyttely jakaantuu kahteen osaan. Toisessa nähdään heidän jo suunnittelemiaan tuotteita ja toinen luo katsauksen muotoilijoiden tulevaisuuden suunnitelmiin ja unelmiin. Näyttely esittelee myös molempien uusia tuotteita ja prototyyppejä, jotka ovat nähtävillä nyt ensimmäistä kertaa. Sekä Koskinen että Suppanen suunnittelevat Suomen ohella erityisesti Italiaan, Japaniin ja Ruotsiin.

Harri Koskisen ura sai vauhdikkaan lähdön Block-valaisimen ansiosta. Jääkuution sisällä palavaa hehkulamppua muistuttava valaisin kuuluu muun muassa New Yorkin Modernin taiteen museon kokoelmiin. Klassikoksi nousseen lampun jälkeen Koskinen on suunnitellut muun muassa hajuvesipulloja ja kellomalliston muotitalo Issey Miyakelle. Myös Iittalan baarilasimallisto Klubi on Koskisen käsialaa.

Muun muassa huonekaluja, valaisimia ja koruja suunnittelevan Ilkka Suppasen yhteistyökumppaneita taas ovat esimerkiksi italialainen huonekaluyhtiö Cappellini ja hollantilainen korutalo Chi Ha Paura. Tuotesuunnittelun lisäksi Suppanen on tehnyt arkkitehtuuria ja materiaalitutkimusta.

Näyttelyn yhteydessä pyörii Taideteollisen korkeakoulun tuottama filmi, joka avaa Koskisen ja Suppasen muotoilun lähtökohtia ja perusperiaatteita.

Designmuseon Koskinen & Suppanen -näyttely on avoinna 6. elokuuta saakka.

MTV3-STT (8.6.2006)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme