Mainos
Mainos

Mustajuuri

Tästä hiukan oksaa muistuttavasta herkullisen makuisesta juureksesta on tullut useita tiedusteluja. Mustajuuri on sormenpaksuinen, mustaruskeakuorinen 20-30 senttiä pitkä juures. Kuoren alta paljastuu valkea miedonmakuinen malto. Kuoren rikkouduttua mallosta erittyy maitiaisnestettä, jonka seurauksena kasvi tummuu ja kuivuu. Siksi kuoritut mustajuuret tulee säilyttää sitruunalla maustetussa vedessä. Mustajuuri sopii mainiosti diabeetikoille. Sen sisältämät hiilihydraatit ovat nimittäin suurelta osin inuliinia. joka hajoaa elimistössä fruktoosiksi. Mustajuuressa on runsaasti rautaa.

Mustajuuri muistuttaa maultaan ja käyttötavoiltaan parsaa. Sitä tarjoillaan sellaisenaan keitettynä tai kuorrutettuna. Hollandaise-kastike sopii yhtä hyvin keitetylle mustajuurelle kuin parsallekin. Mustajuurta voi käyttää myös keitoissa, sosekeitoissa, padoissa sekä liha- ja kalaruokien lisäkkeenä. Kati tarjosi mustajuurta graavilohen kera. Tässä resepti.
100 grammaa mustajuurta sisältää:

- 59 Kcal energiaa - 79 g vettä - 1,4 g proteiinia - 0,4 g rasvaa - 12,3 g hiilihydraatteja - 4 g ravintokuitua - 3 mikrog A-vitamiinia - 0,11 mg tiamiinia - 0,04 mg riboflaviinia - 0,4 mg niasiinia - 4 mg C-vitamiinia - 320 mg kaliumia - 53 mg kalsiumia - 76 mg fosforia - 3,3 mg rautaa

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme