Mainos
Mainos

Mustikkasato jäänee heikoksi

Mustikan satonäkymät ovat Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) mukaan heikohkot koko maassa. Kukinta-aikaan osuneet hallat vaurioittivat mustikan kukintoja pahiten Etelä- ja Keski-Suomessa. Hallavaurioita esiintyy paikoin myös Pohjois-Karjalassa sekä Oulun ja Lapin lääneissä.

Metlan mukaan halloilta säästyneissä metsissä mustikkaa lienee poimittavaksi asti. Tutkituista metsiköistä kahdessa viidestä mustikka kukki heikosti tai melko heikosti. Runsasta tai erittäin runsasta satoa saattaa olla luvassa noin neljäsosassa metsiä.

Puolukka on aloittanut kukintansa Etelä-Suomessa

Juhannuksen tienoilla puolukka kukkii jo Keski-Suomessakin. Suomuuraimen kukinta on edennyt jo Lapin läänin soille. Avosoilla on kuitenkin havaittu hallavaurioita. Pölytys on epäonnistunut myös voimakkaiden tuulten ja sateiden takia.

Puustoisilla rämeillä ja korvissa suomuurain kukkii paikoin runsaasti, Metla tiedottaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot