Mainos
Mainos

Muuttajan muistilista

Yksinkertaisen muistilistan avulla selviät muuttamisesta helposti. Ennakoi ongelmat, ja tartu toimeet heti kun tiedät muuttopäiväsi.

- Tee muuttoilmoitus viikon kuluessa muutosta. Aikaisintaan sen voi tehdä kuukautta ennen muuttopäivää. Muuttoilmoitus verkossa.

- Käännä posti uuteen osoitteeseen ja ilmoita uusi osoite yrityksille, joilta saat laskuja. Monet yritykset ja viranomaistahot päivittävät asiakkaiden osoitetietoja väestötietojärjestelmästä. Olet kuitenkin osaltasi vastuussa siitä, että laskut päätyvät muutossa oikeaan osoitteeseen ja ne maksetaan ajoissa. Ilmoitus postiin.

- Hanki muuttoauto ja muuttoapu ajoissa. Muuttofirmoilla on kiireisiä aikoja, kuten viikonloput ja kuunvaihteet.

- Ilmoita myös isännöitsijälle ja taloyhtiön huoltoyhtiölle muutostasi.

Sovi internet-yhteyden siirrosta ajoissa operaattorin kanssa, jotta vältyt katkoksilta verkon käytössä.Muista myös maksulliset tv-kanavat.

- Tee uusi sähkösopimus samalla kun irtisanot vanhan. Muista kilpailuttaa sähkösopimus ennen uuden tekemistä!

- Omakotitaloon muuttaessasi tee myös muut tarvittavat sopimukset, kuten vedentoimitus- ja jätehuoltosopimukset. Jos talossa on öljylämmitys, tarkista öljyn määrä ja riittävyys. Jos talo lämpiää sähköllä, kilpailuta uusi sähkösopimu.

- Tarkista vakuutusyhtiöltä, onko nykyinen kotivakuutuksesi riittävä uuteen asuntoon.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme