Mainos
Mainos

Mystiset villikanikuolemat johtaneet toimenpiteisiin – Evira ei suosittele lemmikkikanien ulkoiluttamista

Elinturvallisuusvirasto suosittelee, että lemmikkikanit pidettäisiin sisällä, eikä niille syötettäisi ulkokasveja alueilta, joilla on tavattu villikanikantoja. 

MTV uutisoi kaksi viikkoa sitten Helsingin Käpylässä ja Oulunkylässä havaituista villikanien joukkokuolemista. Kanien kuolinsyy ei ole vielä selvillä, ja tästä syystä Evira suositteleekin erityistä varovaisuutta lemmikkikanien hoidossa. 

Jätä kasvit poimimatta 

Evira epäilee, että kanit ovat kuolleet nopeasti etenevään yleistulehdukseen, joka on viruksen aiheuttama. Viruksesta ei epäillä olevan haittaa muillle eläinlajeille tai ihmisille. 

Toistaiseksi virasto suosittelee, että lemmikkikanit pidettäisiin sisätiloissa eikä niitä ulkoilutettaisi alueilla, joilla on villikanikantoja. Myös lemmikin ravinnoksi kerättävät ulkokasvit kannattaa toistaiseksi jättää poimimatta kyseisiltä alueilta taudin leviämisen estämiseksi. 

Evira tutkii paraikaa kanikuolemien aiheuttajaa ja on luvannut tiedottaa, kun taudinaiheuttajasta saadaan tarkempaa tietoa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme