Mainos
Mainos

Näin teet sähkösopimuksen

Asukkaan kannalta sähkösopimuksia on kahdenlaisia: liittymissopimus sekä sähköntoimitussopimus.

Liittymissopimuksella uusi omakotitalo liitetään alueen sähköverkkoon. Se tehdään kirjallisesti paikallisen sähköyhtiön kanssa. Vanhaan omakotitaloon muutettaessa on syytä varmistaa, että sähkön liittymissopimus on siirretty kauppakirjassa. Jos näin ei ole, liittymän siirrosta on tehtävä erillinen luovutuskirja sekä ilmoitettava asiasta sähköyhtiöön.

Sähköä ei ole pakko ostaa paikalliselta yhtiöltä. Kilpailuta ensin alueesi energiayhtiöt, vertaile niiden sähköntuottotapoja ja ympäristöystävällisyyttä. Valitse vasta sitten omalle kukkarollesi parhaiten sopiva vaihtoehto. Netistä löytyy tähän tarkoitukseen käteviä vertailulaskureita, joiden käyttäminen on vaivatonta.

Vanha sähkösopimus tulee irtisanoa henkilökohtaisesti. Sen voi hoitaa puhelimitse, internetissä tai kirjallisesti. Irtisanomisaika on kuluttajalle kaksi viikkoa.

Teksti: Jokakoti

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme