Mainos
Mainos

Näin teet sähkösopimuksen

Asukkaan kannalta sähkösopimuksia on käytännössä kahdenlaisia - liittymissopimus sekä sähköntoimitussopimus.

Liittymissopimus

Uuteen omakotitaloon muuttavan on tehtävä ensin niin sanottu liittymissopimus. Tällä sopimuksella talo liitetään sähköverkkoon. Se tehdään paikallisen sähköyhtiön kanssa, jolla on velvollisuus toimittaa sähköä oman alueensa sähköntarvitsijoille. Liittymissopimus on tehtävä kirjallisesti.

Kun muutat vanhaan omakotitaloon, varmista että sähkön liittymissopimus on siirretty kauppakirjassa. Jos näin ei ole, liittymän siirrosta on tehtävä luovutuskirja erikseen. Ja tietysti siirrosta on muistettava ilmoittaa myös sähköyhtiölle!

Sopimus sähkön ostamisesta

Sähköä ei ole pakko ostaa paikalliselta yhtiöltä. On järkevää tutkia eri energiantoimittajien tarjontaa, vertailla sähköntuottotapoja ja niiden ympäristöystävällisyyttä ja valita sitten omalle kukkarolle ja omiin periaatteisiin parhaiten sopiva.

Netistä löytyy tähän tarkoitukseen käteviä vertailulaskureita. Niiden käyttämiseen tarvitaan joitain perustietoja, vähintään verkonhaltijan nimi, oma osoite sekä sulakkeen koko.

Sopimuksen sähkön ostamisesta voi tehdä suullisestikin. Jokainen harkitkoon itse, kuinka suotavaa se on omalla kohdalla.

Vanha sähkösopimus tulee irtisanoa henkilökohtaisesti. Sen voi hoitaa puhelimitse, internetissä tai kirjallisesti. Irtisanomisaika on kuluttajalle kaksi viikkoa.

Muista asumisen kuluista voit lukeatäältä.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme