Mainos
Mainos

Näin testaat, onko mökkirannallasi sinilevää

Sinilevä huolestuttaa kesähelteistä nauttivia ihmisiä, mutta silti se jää monelta tunnistamatta. Levätestin voi kuitenkin tehdä helposti itse.

Sinilevä on väriltään vihreää ja suuren esiintymän rakenne muistuttaa mannaryynejä. Sen erottaa helposti esimerkiksi ruskolevästä vaikkapa tökkäämällä levää kepillä. Sinilevä ei jää keppiin roikkumaan, vaan se hajoaa veteen hipuiksi. Jos massa siis kosketettaessa hajoaa hiukkasiksi veteen, kyseessä on sinilevä.

Jo sinilevää on vähän, se esiintyy vedessä vihreinä, siitepölymäisinä hippuina. Silloin levätesti on helppo tehdä vesilasissa ottamalla siihen talteen leväistä vettä ja antamalla sen seistä tunnin verran liikuttamatta lasia. Jos pinnalle nousee vihreitä hiukkasia, on kyseessä sinilevä.

Kaikki sinilevälajit eivät ole myrkyllisiä, mutta lajeja ei pysty erottamaan toisistaan paljaalla silmällä. Siksi epäiltyyn sinilevään kannattaa suhtautua niin, että se on myrkyllistä.

Katso kaikki myytävät loma-asunnot kunnittain

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme