Mainos
Mainos

Näin valmistat hyvää suodatinkahvia

Kuppi kahvia, aamupala ja päivän lehti. Näiden äärellä aloittaa aamunsa moni suomalainen myös 6.6. vietettävänä Hyvän kahvin päivänä. Kahvin omaa nimikkopäivää vietetään nyt kuudetta kertaa.

Kahvilla on vankkumaton asemansa suomalaisten suosikkijuomana. Juomme päivittäin kahvia peräti 20 miljoonaa kupillista eli lähes viisi kupillista henkeä kohti.

Meillä suositaan erityisesti vaaleapaahtoista kahvia, mutta myös tummapaahtoisen kahvin kulutus on kasvanut. Espressopohjaisista juomista suomalaisten suosikki on cappuccino, ja jaetulla toisella sijalla tulevat espresso ja caffè latte.

Kahvinkeittäjän muistilista

1. Tuoreus
Suojele kahvijauhe ilmalta, valolta ja lämmöltä. Kahvi säilyy parhaiten omassa pakkauksessaan ilmatiiviissä rasiassa, kuivassa ja viileässä paikassa.

2. Puhtaus
Hyvänmakuisen kahvin valmistat puhtailla astioilla. Kahvikannuun ja suodatinsuppiloon kertynyt kahvirasva irtoaa ruokasoodalla. Sekoita ruokasooda lämpimään veteen (3 rkl / litra), pese kannu ja suppilo ja anna vaikuttaa hetken. Huuhtele ne vielä hyvin vedellä.

3. Valmistus
Käytä raikasta kylmää vettä ja mittaa kahvijauhetta kahvimitallinen eli 7 g kupillista kohti. Sekoita valmis kahvijuoma ennen tarjoilua. Kahvi on parhaimmillaan puolen tunnin sisällä valmistuksesta.

Lähde: Ruokatieto

Kuvat: Paulig

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme