Mainos
Mainos

Näistä tiedät onko kalusteesi arvokas

Kaikki antiikkihuonekalut ovat vanhoja, mutta kaikki vanhat huonekalut eivät ole antiikkia. Ja se, että huonekalu määritellään antiikiksi, on vain yksi sen arvoa nostava seikka. Näistä asioista tunnistat arvokkaan huonekalun.

Ikä

Arvokkaan kalusteen tunnistaa parhaiten iästä ja hyvästä puusepäntyöstä. Antiikiksi määriteltävät huonekalut ovat yli 100 vuotta vanhoja ja ne on tehty alusta loppuun käsin.

Tyylisuunta

Tyylisuunta sekä sen puhtaus ja tunnistettavuus ovat tärkeitä tekijöitä huonekalun arvoa määritettäessä. Esimerkiksi chippendale-tyyli ei ole järin arvokasta, mutta rokokoo-tyyliset kalusteet ovat todella arvokkaita ja haluttuja. Myös uudemmat 1940–1950-lukujen huonekalut voivat olla arvokkaita, vaikka niitä ei määritellä antiikiksi.

Ja tietysti: kaunis esine on aina kaunis esine. Antiikkipuusepän mukaan erilaisilla vitriineillä ja lasikaapeilla voi olla jälleenmyyntiarvoa, vaikkeivät ne olisi vanhojakaan.

Kunto

Huonekalu on arvokas vain, jos se on säilynyt tai kunnostettu hyvin. Jos huonekalu on ollut alkuperäisessä kunnossaan kauniisti maalattu, mutta sittemmin rapistunut, se kannattaa viedä ammattilaiselle entisöitäväksi ja saattaa se mahdollisimman alkuperäiseen kuntoon.

Jos huonekalu on hyvin tumman ja raskaan näköinen, sitä voi myös tuunata paremmin tämän päivän sisususmakua vastaavaksi.

Juttua varten on haastateltu Munkkiniemen antiikkipuuseppää ja entisöijä Sirkku Peippoa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue lisää:

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot