Mainos
Mainos

Näitkö jättipalsamin? Ilmoita vieraslajeista verkkopalveluun

Suomen luonnonsuojeluliitto pyytää vieraslajeista havaintoja. Omat havainnot voi ilmoittaa verkkopalveluun, jonka avulla on pyrkimys kartoittaa lajien levinneisyys ja aloittaa niiden tehokas torjuminen.

Syyskesä on parasta aikaa tehdä havaintoja haitallisista vieraslajeista. Niitä ovat esimerkiksi jättipalsami, lupiini, espanjansiruetana, hopearuutana ja erityisen haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltu kaukasianjättiputki, joka voi kasvaa jopa viisimetriseksi.

Suomen luonnonsuojeluliitto korostaa, että luonnon monimuotoisuudelle haitalliset vieraslajit ovat tulleet vuosi vuodelta tutummiksi suomalaisille. Ilmiö näkyy ilmoitusten ja talkoiden lisääntymisenä koko maassa.

Havaintojen avulla on tarkoitus tehdä entistä parempia torjuntasuunnitelmia alkuperäisen luonnon suojelemiseksi. Suomessa esiintyy valtakunnallisen vieraslajistrategian mukaan 157 haitallista lajia.

Lähde: Suomen luonnonsuojeluliitto

Kuva: Lehtikuva

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot