Mainos
Mainos

Näitkö jättipalsamin? Ilmoita vieraslajeista verkkopalveluun

Suomen luonnonsuojeluliitto pyytää vieraslajeista havaintoja. Omat havainnot voi ilmoittaa verkkopalveluun, jonka avulla on pyrkimys kartoittaa lajien levinneisyys ja aloittaa niiden tehokas torjuminen.

Syyskesä on parasta aikaa tehdä havaintoja haitallisista vieraslajeista. Niitä ovat esimerkiksi jättipalsami, lupiini, espanjansiruetana, hopearuutana ja erityisen haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltu kaukasianjättiputki, joka voi kasvaa jopa viisimetriseksi.

Suomen luonnonsuojeluliitto korostaa, että luonnon monimuotoisuudelle haitalliset vieraslajit ovat tulleet vuosi vuodelta tutummiksi suomalaisille. Ilmiö näkyy ilmoitusten ja talkoiden lisääntymisenä koko maassa.

Havaintojen avulla on tarkoitus tehdä entistä parempia torjuntasuunnitelmia alkuperäisen luonnon suojelemiseksi. Suomessa esiintyy valtakunnallisen vieraslajistrategian mukaan 157 haitallista lajia.

Lähde: Suomen luonnonsuojeluliitto

Kuva: Lehtikuva

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme