Mainos
Mainos

Nettikansa hämillään: Tämä videopätkä on äänetön – kuuletko sinäkin silti jotain?

Nettikansa on hämmentynyt äänettömästä gif-animaatiosta, jota katsottuaan moni on kuitenkin kertonut kuulevansa äänen.

Erikoinen gif-animaatio on saanut monet höristämään korviaan. Animaatiossa suuri sähkötolppa hyppii voimajohtojen yli kuin hyypynarulla ikään aiheuttaen ruudun "tärinän" aina laskeutuessaan maahan.

Tuhannet Twitter-käyttäjät ovat kuitenkin jakaneet ihmetyksensä siitä, että he ovat kuulevinaan tömähdyksen äänen aina tolpan osuessa maahan. Tämä siis siitä huolimatta, että videopätkä on todellisuudessa äänetön.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Glasgow'n yliopistossa työskentelevä psykologi Lisa DeBruine julkaisi gifin Twitterissä kysyen selitystä ilmiölle. Suurin osa noin DeBruinen äänestykseen vastanneista, yli 240 000 ihmisen joukosta, vastasi kuulevansa tömähdyksen.

Jos äänestys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Psykologi Gustav Khun lontoolaisesta Glodsmiths-yliopistosta totesi DailyMailille, että aivot tekevät usein valistuneita arvauksia. Ihminen tietää, että suuren esineen laskeutuessa maahan kuuluu tömähdys. Niinpä tömähdyksen voi kuulla yksinkertaisesti siksi, että odottaa sen kuulevansa.

Lähde: Daily Mail

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme