Mainos
Mainos

Nina Mikkosen koskettava kirjoitus: Missä isäntä viipyy?

Koti-osion blogaaja Nina Mikkonen kertoo koskettavassa kirjoituksessaan, miten perheen lemmikkikoirat reagoivat Timo T.A.:n poissaoloon.

Ninan mukaan perheen saksanpaimenkoiran Hurja odottaa kovasti isäntäänsä kotiin.

– Kun mieheni sai sairaskohtauksen, ja koiramme vaistosi, ettei kaikki ole kuten pitää, se halusi olla lähellä lauman alfa-urosta. Kysyvä katse ja elekieli, joka viesti hätää lauman johtajan terveydentilasta, oli käsinkosketeltavaa. Hurja halusi päästä parasta lenkkikaveriaan lähelle ja hukuttaa hänet lukuisiin lurpsaisuihin ja tassuntarjoamisiin. Kun ei mies siitä toennut, se katsoi hätääntyneesti meitä muita perheenjäseniä, kuin kysyen: eikö mitään ole tehtävissä?, Nina kirjoittaa.

Perheen Supu-koira asettautuu puolestaan joka ilta uskollisesti perheen pään sängyn viereen.

– Se huokaisee syvään, ennen kuin asettaa itsensä kerälle, ja hännän kuononsa päälle. Siinä se sitten nukkuu koiran untaan, valpastuen jokaisesta äänestä tai hajusta, joka sen korviin tai kirsuun ikkunan raosta kantautuu, mahdollisena lupauksena lauman johtajan paluusta.

Supu myös pysyttelee Ninan mukaan yöt läpeensä vahdissa. Se kiertelee perheen taloa valppaana ja katselee ikkunoista ulos kuunnellen, tuoko alkava aamuliikenne tutun auton ja hahmon pihaan.

– Vahdissaolo keskeytyy ainoastaan ulos mentäessä tai murkinaa hotkittaessa. Älykkäänä yksilönä ”sutemme” ilmoittaa ”wuff wuff”, jos alfa-naaraan puhelin piippaa tekstiviestiä tai puheluun vastaaminen kestää liian kauan: saattaahan siellä isäntä soitella, Nina kertoo.

Muita Kodin aiheita:

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme