Mainos
Mainos

Nojatuoli ja rahi, 25.11.2001

Aviopari Charles ja Ray Eames suunnittelivat tämän joustavanpehmeän nojatuolin ja siihen täydellisesti sopivan rahin vuonna 1956. Malli pohjautuu New Yorkin modernin taiteen museon MOMA:n 1940 esittelemään kilpailutyöhön numero 670, joka oli tämä Eamesien rakenteeltaan monimutkainen tuoli ja heidän ensimmäinen luksustuotteensa.

Tuoli koostuu kolmesta laminaattikuoresta jotka on yhdistetty toisiinsa joustavasti. Niiden päällä on nupukkinahalla päällystetyt pehmeät tyynyt. Jotta mukavuus olisi täydellistä jalat voi nostaa pehmeälle rahille. Tämä yhdistelmä on ollut synnystään saakka maailmankuulu. Tuolista on olemassa erivärisiä versioita.

Charles Eames, kuten niin monet muutkin upeiden huonekalujen luojat, oli arkkitehti hän syntyi Missourissa vuonna 1907 ja Ray niinikään arkkitehti, oli hänen toinen vaimonsa. Charles Eames teki töitä Kaliforniassa Eliel Saarisen kumppanina ja teki yhteistyötä myös tämän pojan Eero Saarisen kanssa.

Kuvaustuoli Artek Helsinki

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme