Mainos
Mainos

Nuoret muotoilijat palkittiin

Design Forumissa jaetun Vuoden nuori muotoilija -palkinnon saivat teollinen muotoilija Jukka Korpihete ja kalustemuotoilija Mikko Paakkanen.

Tuomariston mielestä palkittavien työ on laadukasta ja edustaa innovatiivista nuorta suomalaista muotoilua, jossa kansainvälisten vaikutteiden vahvistama muotokieli yhdistyy yksilölliseen luovuuteen. Design Forum Finlandin ja Suomen taideteollisuusyhdistyksen myöntämä tunnustus on 5000 euroa.

Mikko Paakkanen, 31, on suunnitellut tuotannossa olevia ja jo palkittujakin tuotteita, kuten huonekaluja. Tuomariston mukaan hänen tuotteidensa visuaalinen kieli saa inspiraationsa tästä ajasta, mutta niissä on aina mukana myös klassinen kauneuskäsite ja harmonia.

Jukka Korpihete, 30, suunnittelee valaisimia, julkisivuvalaistuksia ja valoteoksia.

-Hänen tuotteensa ovat herkällä ja määrätietoisella tavalla suunniteltuja. Hän käyttää valoa ja varjoa maalarin tavoin - kuin valolla maalaava impressionisti, tuomaristo perusteli Korpiheteen palkitsemista.

Korpihete: Ara (Kuva: Marko Aaltonen)

Tuomaristoon kuuluivat intendentti Jukka Savolainen, muotoilija Ilkka Suppanen, näyttelypäällikkö Merja Pylkkänen ja toimitusjohtaja Ilpo Santala.

Palkinnon tarkoituksena on kannustaa nuoria muotoilijoita tinkimättömään ja omaleimaiseen työskentelyyn graafisen suunnittelun, sisustusarkkitehtuurin, taidekäsityön, taideteollisuuden tai teollisen muotoilun alalla sekä tuoda nuoria esille.

Palkittujen muotoilijoiden teoksia on esillä Vuoden nuori muotoilija -näyttelyssä Design Forum Finlandissa 10.3.–2.4.2006.

Design Forum Finland: Erottajankatu 7, Helsinki.

MTV3-STT (10.3.2006)

Kuvat: Rauno Träskelin, Teemu Töyrylä ja Marko Aaltonen

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme