Mainos
Mainos

Nyt on varhaisvihannekset parhaimmillaan!

Kasvikset kuuluvat olennaisena osana kesään ja kesäruokaan. Monella meistä on ruokaohjeita ja ruoanlaittotapoja, joihin siirrytään heti ensimmäisten rapeiden ja samalla mehukkaiden varhaisvihannesten, kuten kaalien ja kukkakaalien ilmaannuttua markkinoille. Monet syövät esimerkiksi kukkakaalia lähes ainoastaan kesällä, jolloin myös maku on parhaimmillaan.

Kasvikset tarjoavat helppoja vaihtoehtoja kesäkeittiöön. Esimerkiksi varhaisvihanneksista valmistetut erilaiset ruokasalaatit sopivat mainiosti lounaaksi tai lisäkkeeksi grilliruuille. Mansikat, herneet, uudet perunat, salaatit, kurkut ja tomaatit kuuluvat parhaan sesongin aikana monen päivittäisiin ostoksiin.

Vinkkejä varhaisvihannesten säilytykseen:

- Nahistumisen estämiseksi naatit poistetaan heti nippujuureksista (porkkana, nauris ja punajuuri). -Nipputuotteet pakataan aina muoviin, jos niitä säilytetään pitemmän ajan. -Varhaisperuna säilytetään +10 - +14 lämpötilassa muovilla suojattuna. Lämpimämmässä varhaisperuna nahistuu ja kylmemmässä vetistyy, korkean vesipitoisuutensa takia. -Mansikka kuljetetaan ja säilytetään laatikossa tai rasiassa. Mansikan rakenne heikkenee kun sitä kauhotaan muovilapiolla ja kuljetetaan muovipussissa.

Kokeile vaihteeksi lämmintä varhaisvihannessalaattia.

(Mtv3-Finfood)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme