Mainos
Mainos

Nyt saa tuoretta parsaa!

Parsa ei liikoja esittelyjä kaipaa, sen verran tuttua se alkaa täällä Euroopan pohjoislaidallakin olla. Kaupoissa on tarjolla valkoista, vihreää ja jopa hennosti violetin sävyistä parsaa, jotka kaikki sopivat nautittaviksi klassisesti Hollandaise- kastikkeen kera, salaatissa, pastan joukossa tai yksinkertaisesti voisulan ja sitruunamehun siivittämänä.

Keitettyä parsaa Hollandaise (4 annosta)

  • 2 punttia tuoretta parsaa
  • 3-4 dl vettä
  • 100 g voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • tuoretta timjamia
  • valkosipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Hollandaise- kastike:
  • 5 keltuaista
  • 1 sitruunan mehu
  • 0,5 dl parsojen keitinlientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 200 g voita sulatettuna
  • 1 dl kermaa

Kuori parsat nupusta tyveen päin ja leikkaa tyvestä pois sentin parin mittainen pala. Kuullota parsoja hetki oliiviöljyssä laakeassa kattilassa ja lisää sitten muut aineet. Keitä parsoja niin että niissä on vielä purutuntuma jäljellä. Parsa on sopivaa kun veitsen kärki uppoaa varteen.

Valmista kastike. Sekoita kaikki muut aineet paitsi voi sekaisin kulhossa. Laita kulho vesihauteeseen ja kypsennä kastike koko ajan sekoittaen. Seos on kypsää kun se on emulsiomaista. Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa joukkoon sulatettu tai pehmeä voi. Viimeistele kastike löysäksi vaahdoksi vatkatulla kermalla. Tarkista maku. Tarjoile keitetyn parsan kera.

Parsa-punasikurisalaatti (4 annosta)

  • 15 vihreää parsaa
  • 10 pientä kiinteää perunaa (varhaisperuna)
  • 4-5 kerää punasikuria
  • tuoreita vihreitä papuja
  • tuoreita valkoisia papuja

Keitä kuoritut parsat suolalla ja ripauksella sokeria maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Nosta jääveteen, jotta vihreä väri väri ja maku säilyvät. Leikkaa parsat kolmeen osaan ja viipaloi kylmät, keitetyt perunat. Poista punasikureista kannat ja sekoita kulhossa kaikki aineet keskenään basilikaöljyn kanssa.

Parsaa ja penneä carbonara (4 annosta)

  • 1 nippu vihreää parsaa (talviaikaan myös tölkkiparsat käyvät)
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • parmesanjuustoa
  • 400 g pennepastaa

Kuori parsat ja keitä kypsiksi suolavedessä n. 10 minuuttia. Nosta parsat pois vedestä ja laita pasta kiehumaan parsan keitinveteen. Vatkaa munat rikki ja lisää kerma. Pilko parsat pieniksi palasiksi (jos käytät tölkkiparsaa jätä palat isommiksi). Kun pasta on kypsää valuta vesi pois. Laita pasta takaisin kattilaan ja kaada muna-kerma päälle. Sekoita. Lisää parsa kattilaan varovasti. Rouhi mustapippuria päälle ja viimeistele annokset parmesanilla.

Ruokala

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme