Mainos
Mainos

Nyt se on todistettu: Onnellinen mies jakaa kotityöt tasapuolisesti

Cambridgen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan miehet ovat onnellisempia ja voivat paremmin tehdessään osansa kotitöistä.

No niin miehet, olisiko aika tarttua imurin kahvaan? Cambridgen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan onnellisimpia miehiä ovat ne, jotka tekevät osansa kotitöistä. Tämän lisäksi tutkimukseen osallistuneet miehet vielä pitävät siivoamisesta, ruoanlaitosta ja kauppareissuista.

Tutkijoiden ennakko-odotusten mukaan konfliktit kotona olisivat lisääntyneet, naisten hyvinvointi parantunut ja miesten huonontunut kotitöiden tekemisestä, mutta tulokset osoittavat muuta. Miehet kokivat olevansa onnellisempia.

– Suuri osa miehistä kannattaa tasa-arvoa, minkä vuoksi heistä ei ole reilua jättää kaikkea naisen harteille. Tämän lisäksi naisten huomauttelu miesten laiskuudesta vaikutti myös miesten mielialaan, tutkimusryhmä kertoo.

Tutkimuksen mukaan riidat kotitöiden tekemisestä vaikuttavat kodin ilmapiiriin ja onnellinen parisuhde syntyy siitä, että työt jakautuvat tasapuolisesti.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot