Mainos
Mainos

Ohut väliseinä

kysymys: Tarkoituksenamme on laajentaa kodinhoitohuonetta (4m2 -> 9m2) seiniä siirtämällä, mutta ongelmaksi on tullut yhden seinän paksuus, joka ei saa ylittää 70mm:n vahvuutta, koska siirrettävä seinä rajautuu ulkoseinän kohdalla kahden ikkunan väliin. Millä saisi aikaiseksi kestävän ja äänieristetyn väliseinän vaikka seinän kokonaispaksuus on siis vain 70 mm?

Vastaus: Tavallinen tapa on tehdä seinärungon koolaus 2*2 pystypuilla ja näihin pintalevyt, mieluiten 15mm paksusta levystä. Jos tila kuitenkaan ei tälle riitä voi käyttää ohuempia seinälevyjä esimerkiksi 10mm. Ohuempi runko on teknisesti tehtävissä metallirakenteisena, josta tarkemmat tiedot saatte lähimmästä rautakaupasta tai rakennustietokeskuksesta.

Äänieristeenä voi käyttää akustolevyjä eli ääneneristykseen tarkoitettuja villalevyjä. Seinien liitoksissa tulee olla tarkkana, sillä ääni karkaa todella pienistä raoista.

Terveisin Sakke

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme