Mainos
Mainos

Oletko kuin kotonasi? Vieras, näitä asioita kannattaa välttää kyläillessä

Moni isäntä tai emäntä kehottaa vieraita olemaan kuin kotonaan, mutta kuinka paljon tässä lauseessa on oikein perää?  

Nyt on vihdoin selvitetty, mitä kaikkea olemme valmiita tekemään muiden ihmisten kodeissa ja minkälaisia asioita pidämme törkeinä vieraidemme tekeminä. Tulokset ovat melko hämmentäviä.

Vieraiden kannattaa pitää jalat lattialla

Anglian Home Improvementsin teettämän tutkimuksen mukaan yksi tapa ärsyttää vieraita kestitseviä henkilöitä kaikkein eniten. Jopa 59 prosenttia vastaajista ei voi sietää, jos hänen vieraansa nostaa jalat pöydälle tai muulle huonekalulle. Myös television kaukosäätimen haltuun ottamista paheksuttiin yleisesti. Kyseistä tapaa kritisoi 52 prosenttia vastaajista.

Nämä kaksi tapaa ovat hyvinkin tuttuja, mutta yhdeksi lähes yhtä paheksuttavaksi tavaksi mainittiin kynsien leikkaaminen. Kaikki jotka ovat joskus leikanneet kynsiään ystävänsä kotona, voivat nyt tuntea pistoksen sydämessään.

Muita paheksuttuja tapoja olivat myös isännän tai emännän puhelimeen vastaaminen ja sisään astuminen ilman koputtamista.

Osa vieraista pitää jopa päiväunia hyväksyttävinä

Kyselyssä selvitettiin myös sitä, minkälaisia asioita ihmiset ovat valmiita tekemään toistensa kodeissa. Kolmannes vastaajista piti sopivana kysyä langattoman netin salasanaa, ja lähes yhtä monen mielestä puhelimen lataamisessa ei ole mitään paheksuttavaa.

Neljännes vastaajista kertoi kyselyssä ottavansa rohkeasti itse juotavaa ilman tarjoamista ja pitävänsä kyynärpäitä pöydällä. Pieni osa, 14 prosenttia, vastaajista kertoi jopa ottavansa päiväunia ystävien luona vieraillessaan.

Vaikka nämä asiat tuntuisivat itsestä kuinka mukavilta tahansa, kannattaa kuitenkin kysyä isännältä tai emännältä lupa ennen kuin suuntaat vieraalle jääkaapille kylmän oluen toivossa.

Ennen kyläilyä kannattaa pukea päälle myös siistit vaatteet. Katso videolta, kuinka saat kauluspaidasta vierailukelpoisen. 


Lähde: Countryliving 

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme