Mainos
Mainos

Oletko yksi heistä? Tällaiset äidit ovat kaikista stressaantuneimpia – lasten lukumäärä paljastaa

Keskivertoäiti arvioi stressitasonsa numerolla 8,5 äitiyssivuston selvityksessä. Lasten määrä vaikutti myös stressitasoihin. 

TODAYMoms.com päätti selvittää, millaiset äidit ovat stressaantuneimpia. Sivusto kysyi 7000 amerikkalaisäidin mielipidettä asiasta.

Äidit arvioivat stressaantumistaan asteikolla 1–10, jossa kymmenen merkitsee stressaantuneinta. Keskivertoäiti arvioi stressitasonsa numerolla 8,5.

Eniten stressasivat kolmen lapsen äidit; neljän lapsen kohdalla stressitaso yllättäen laski.

Stressaavina koettiin esimerkiksi kodin ja työelämän paineiden yhteensovittaminen, suhdepulmat ja varsinkin täydellisyyden tarve. 75 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi hermoilevansa eniten sitä, ettei kykene täyttämään omia, korkeita odotuksiaan. Tämä stressasi äitejä enemmän kuin muiden äitien mahdollisesti tuomitseva asenne.

Toisen, TODAY.comin ja Insight Expressin kyselyn mukaan 46 prosenttia äideistä stressaa kumppanistaan enemmän kuin lapsistaan. Suurin stressinaiheuttaja oli kuitenkin ajan puute. Äideistä tyttöjen kasvattaminen oli stressaavampaa kuin poikien.

Stressin kehä ruokkii itseään, sillä 72 prosenttia äideistä stressaa siitä, miten stressaantunut on.

Lähde: Today.com

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme