Mainos
Mainos

Öljy- vai sähkölämmitys

Vuonna 1977 rakennetussa tiilitalossani on öljylämmitys. Uusi 17 LUX kattila + poltin + asennus + teräspiippu ym. tulisi maksamaan n.17.000 mk. Toinen vaihtoehto olisi sähkölämmityksen asentaminen, mikä tulisi maksamaan ehkä 25 000 - 30 000 mk. Mietin nyt kumpi lämmitysmuoto olisi paras tulevaisuutta ja taloudellisuutta ajatellen? Kumman itse valitsisit? Vedätän myös käyttövesiputket pintatyönä kaikkiin tiloihin koska putkivuotoja on ollut pesutilassa. Lattialämmityksen putket ovat upolettia. Pitääkö nekin poistaa?
Itse hyödyntäisin jo olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää mahdollisimman pitkälle ja uusisin sen tarpeessa olevat elementit uusiin nykyaikaisiin ja energiataloudellisiin komponentteihin. Miksi lattialämmitysputket olisi poistettava ? Jos ne vuotavat, tyhjennä ne ja tee pinta-asennuksena uusi lämmönjakeluverkosto vaikkapa pattereille. Jos ne eivät vuoda, en oikein ymmärrä kysymystä.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme