Mainos
Mainos

Olutlihaa, kasviscurry ja couscousia 5.7.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Vieraana kesäkeittiössä Jyri Ojaluoma, hän kertoo sumerilaisesta oluesta ja valmistaa herkullisen aterian oluella marinoidusta lihasta ja couscousista.

OLUTLIHAA

500g naudan ulkofilettä kuutoina
1 plo tummaa olutta
3 rkl vasikan fondia
4 rkl punaviinietikkaa
1/2 dl öljyä
2 laakerinlehteä
1 tl timjamia
mustapippuria ja suolaa

Sekoita oluen joukkoon fondi, viinietikka ja öljy. Lisää laaakerinlehdet ja timjami ja mustapippuri. Laita lihat ja marinadi muovipussiin ja sulje pussi tiiviisti. Marinoi lihaa jääkaapissa vähintään kuuden tunnin ajan. Ota lihat huoneen lämpöön pari tuntia ennen kypsennystä. Kypsennä lihat hyvässä lämmössä joko muurikalla, pannulla tai grillillä parilan päällä.

KASVISCURRY JA COUSCOUSIA


2-4 kevätsipulia varsineen
1 purjo
1 pieni kesäkurpitsa
1-2 paprikaa
5 dl kasvislientä
1 tl kurkkumaa
1 tl minttua
1 tl cyrryjauhetta
1 tl suolaa

3 dl couscous suurimoita
2 1/2 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
1-2 rasvaa

Huuhtele, puhdista ja leikkaa sipulit ja purjo paloiksi. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa ja paprika. Nosta kasvikset kattilaan, lisää kasvisliemi ja mausteet, anna kypsyä kannen alla noin 10-15 minuuttia. Kiehauta vesi, öljy ja suola kattilassa. Lisää couscous suurimot, peitä kattila kanella ja anna turvota kunnes kaikki vesi on haihtunut. Lisää 1-2 rkl rasvaa ja sekoita couscousia haarukalla, jotta suurimot pysyvät irtonaisina. Tarjoile couscous vihannesten ja lihakuutioiden kanssa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot