Mainos
Mainos

Omena-sellerikeitto ja leipätikut 30.8.2000

Toim. Ari Malmberg

3 omenaa
500 g juuriselleriä
2 rkl öljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
cayennepippuria
suolaa

Koristeluun:


1 omena kuutioituna
paprikajauhetta

Kuori omenat ja lohko ne paloiksi. Kuori selleri ja leikkaa se paloiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää omena- ja sellerikuutiot.

Sekoita ja anna kasvisten pehmetä hetki. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua rauhassa noin puoli tuntia. Mausta cayennepippurilla ja suolalla. Soseuta keitto ja koristele omenakuutioilla ja paprikajauheella. Tarjoa keittoa leipätikkujen kanssa.

Leipätikut


2 dl vettä
1/2 palaa hiiva (25 g)
1 tl sokeria
ripaus suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl unikonsiemeniä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää loput aineet, sekoita ja vaivaa taikina notkeaksi.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Jaa taikina noin 20:een osaan. Pyörittele taikinapalloista ohuita tikkuja.

Nosta tikut leivinpaperin päälle uunipellille ja annan tikkujen kohota. Paista leipätikkuja 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme