Mainos
Mainos

Orgaanisia mutakylpyjä kierrätysulosteessa? Laita viemäriin vain sitä itseään

Siisteillä viemäreillä vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Tunnista putkitukoksen merkit.

Käytä viemäriä ja vessanpyttyä vain siihen, mihin se on tarkoitettu. Ei siis roskia kuten vanupuikkoja, käsipyyhkeitä tai tamponeja viemäriin.

Roskat viemärissä voivat tukkia viemärin jopa niin, että jätevesi purkautuu paineella viemäristä sisätiloihin ja aiheuttaa ikävän vesivahingon. Jokainen voi ehkäistä viemäritukoksia laittamalla roskat lajiteltuina roskiksiin ja viemäriin vain pesuvesiä ja pytyn huuhteluvesiä eli wc-paperia ja sitä itseään.

Viemäriin laitetut roskat aiheuttavat tukoksia myös kaupungin viemäriverkostossa ja kuormittavat turhaan jätevedenpuhdistamoita. HSY:n jätevedenpuhdistamoille päätyy vuosittain yli 1 000 tonnia viemäriin kuulumattomia roskia.

Putkitukoksen merkkejä:

​Tukkeutunut viemäri nostaa jäteveden laittiakaivoista, pesualtaista ja pytystä nopeasti lattialle. Tunnistat putkitukoksen esimerkiksi seuraavista merkeistä.

– Viemärit haisevat epämiellyttävältä.

– Viemärit pitävät outoa ääntä.

– Lattiakaivon ja wc-pyttyjen vedenpinta nousee usein.

Lähde: HSY

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot