Mainos
Mainos

Osaatko tulkita kissasi hännän liikkeitä oikein?

Kissan mielenliikkeitä on joskus vaikea seurata – jopa kissanomistajansa itsensäkin. Osaatko tulkita kissan hännän heilutuksia oikein?

Tämä näky on monille kissanomistajille tuttu: kissa saapuu sinua vastaan häntä pystyssä, hännänpää hieman taittuneena, ja sanoma on selvä: "Tervetuloa kotiin, ihminen! Olinkin jo odottanut sinua!"

Kissaa voikin tervehtiä takaisin ojentamalla kättä ja rapsuttamalla sitä korvan takaa.

Onko häntää heiluttava kissa aina vihainen? Milloin kissa on iloinen tai tyytyväinen? Katso, miten tulkitset kissan hännän liikkeitä.

Pystyssä oleva häntä: Hei!

Kissa, jonka häntä sojottaa pystyssä, on yleensä uteliaalla ja ystävällisellä tuulella. Kissa saattaa toivoa huomiota ja jopa rapsutuksia.

Suoraan sojottava häntä kertoo, että kissalla on kaikki hyvin.

Pystyssä oleva häntä saattaa myös heilua vähäeleisen rennosti, mikä ei kuitenkaan ole merkki ärtymyksestä. Raukeasti heiluva häntä on merkki tyytyväisyydestä.

Nytkähtelevä häntä: Äh!

Jos kissa makaa tai istuu paikallaan hännänpää nykien puolelta toiselle, se on ärtynyt. Mitä enemmän häntä nykii, sitä ärtyneempi kissa on. Jos sinä olet ärtymyksen syy, älä edes yritä silittää kissaa – tai voit saada kynnestä.

Nytkähtelevä häntä voi myös viestittää, että kissalla on epämukava olo tai se on huolestunut.

Ota kuitenkin huomioon, että jos kissan hännänpää nykiikin ylhäältä alas, se on valpas ja kiinnostunut.

kissanhäntä

Heiluva häntä: Ärrr!

Häntäänsä puolelta toiselle heiluttava kissa ilmaisee vihaa tai ärtymystä.  "En ole nyt yhtään tyytyväinen."

Voimakkaasti ja nopeasti heilahteleva häntä viestittää, että kissa saattaa hyökätä. Se on erittäin vihainen.

Pörhistetty häntä: Murr!

Varo! Kissa pörhistää häntäänsä näyttääkseen suuremmalta ja pelottavalta. Tämä on merkki puolustusasemiin asettumisesta, jolloin kissa on valmis hyökkäämään.

Häntä koipien välissä: Yhyy...

Koipien välissä oleva häntä ilmaisee pelkoa, alistumista tai pahaa oloa. Kissa voi olla myös kipeä.

Kissankarvoja kaikkialla? Katso näppärä niksi, miten pääset irtokarvoista eroon!

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot