Mainos
Mainos

Ovatko lääketietosi ajantasalla? Tarkista!

Kuluttaja ei aina tiedä, mitä lääkettä etsii, ostaa tai saa. Tällöin ongelmaksi voi muodostua, että lääkkeitä ja lääketietoa etsitään epäluotettavista lähteistä.

Suomen Farmasialiiton puheenjohtaja Kirsi Kvarnström korostaa, että väärinkäytösten käsittelyn sijaan lääkekasvatuksen tulisi olla kokonaisvaltaisempaa ja sitä tulisi saada peruskoulusta lähtien. Näin lapset oppisivat nuoresta lähtien ottamaan vastuuta omista lääkkeistään.

Kvarnströmin mukaan on myös erityisen tärkeää, että lapsi ymmärtää, mistä lääkkeisiin liittyvää tietoa kannattaa etsiä. Lisäksi tulisi osata arvioida löytämänsä tiedon luotettavuutta.

Farmasialiiton vinkit – tiedä edes nämä:

– Osta lääkkeesi sellaisesta paikasta, joka on luotettava (esimerkiksi suomalainen apteekki tai suomalaisen apteekin verkkokauppa).

– Käytä lääkkeitä lääkärin tai farmasian ammattilaisen antaman ohjeen mukaan.

– Varmista lääkäriltä tai apteekista, voitko varmasti käyttää valmistetta. Myös monilla luontaistuotteilla on yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa!

– Ota ennen lääkkeen käytön aloittamista selvää, miten oma lääkkeesi pitää ottaa.

– Tunne oma sairautesi ja sen mahdolliset vaikutukset lääkkeiden käyttöön.

– Hanki tietosi luotettavista lähteistä eli ole kriittinen! Kaikki tieto verkossa ei todellakaan pidä paikkaansa.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE – Deski)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot