Mainos
Mainos

Pääsiäislimppu

  • 5 dl piimää
  • n. 5 dl (300g) ruisjauhoja
  • 35 g hiivaa
  • 1 dl siirappia
  • 1-2 rkl fenkolia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssin kuorta
  • 1 tl suolaa
  • n 1-1,2 l (550-600 g) vehnäjauhoja
  • 3-4 keskikokoista banaania

Raskin eli juuren valmistus: lämmitä piimä haaleaksi, murusta sekaan hiiva ja vatkaa joukkoon ruisjauhot. Anna kohota lämpimässä esim vesihauteessa liinan alla 1/2-1 tunti. Paahda fenkolinsiemenet ja murskaa ne morttelissa tai muovipussissa nuijalla hakaten.

Kaada siirappi kattilaan, lisää kaikki mausteet ja keitä hetken aikaa, jäähdytä. Leikkaa banaanit lanteiksi. Lisää ne, siirappi ja jauhot vähitellen kohonneeseen raskiin. Alusta taikina hyvin käsin tai koneella. Anna kohota liinan alla.

Leivo taikinasta 2-3 pyöreää matalaa limppua. Kohota limput liinan alla. Paista 210 asteessa 45-60 min. Voitele heti uunista ottamisen jälkeen vesi-perunajauholiemellä niin limput saavat mattaisan kiiltävän pinnan. Voiteluliemi: Sekoita 1 dl vettä ja 1-2 tl perunajauhoja, kuumenna sekoittaen kiehuvaksi.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot