Mainos
Mainos

Padan perusohje

1 l kiinteitä raaka-aineita (lihaa, juureksia, papuja, kalaa)
2,5 dl nestettä (liha-, kala-, kana- tai kasvislientä, tomaattimurskaa tms.)
mausteita (suolaa, pippuria, valkosipulia, kuivattuja yrttejä)

1. Paloittele kasvikset reiluiksi lohkoiksi. Jos käytät pataan lihaa, ruskista ne aluksi.
2. Lisää joukkoon juurekset.
3. Kaada neste pataan. Jos käytät kokonaisia mausteita tai kuivattuja yrttejä, lisää ne tässä vaiheessa.
4. Hauduta kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä uunissa tai levyllä.
5. Lisää kypsään pataan raaka-aineet, jotka eivät tarvitse pitkää tai lainkaan kypsentämistä esim. kala, vihannekset, pakastevihannekset ja säilykkeet (oliivit, suolakurkut yms.). Tarjoa pata sellaisenaan (jos padassa on runsaasti kasviksia) tai perunan tai riisin kanssa.
Lammaspata (6 annosta)

n. 1 kg luutonta lampaan- tai naudanpaistia
1-2 rkl öljyä
2 porkkanaa juuriselleriä
10 pikkusipulia
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1- 2 dl lihalientä
1 tl suolaa
2-3 valkosipulin kynttä
2 laakerinlehteä
1 tl timjamia

Pinnalle: tuoretta timjamia oliiveja

Lisäksi: feta juustomurusia
couscousta tai riisiä tai perunaa

1. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori porkkanat, selleri ja sipulit.
2. Ruskista lihapaloja kahdessa kolmessa erässä padassa öljyssä. Pane porkkanaviipaleet, sellerikuutiot ja sipulit kokonaisina pataan lihapalojen kanssa.
3. Lisää tomaattimurska ja lihaliemi. Kuumenna pata liedellä kiehuvaksi ja lisää mausteet.
4. Hauduta kypsäksi kannen alla 175 asteen uuninlämmössä noin 1 tuntia.
5. Hienonna padan pinnalle tuoretta yrttiä ja oliiveja. Tarjoa riisin, couscousin tai perunoiden kanssa. Ripottele annoksen pinnalle fetajustoa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme