Mainos
Mainos

Parhaat vinkit kevyempään grilliruokaan

Unohda grillimakkarat ja kaloripitoiset lihavartaat! Grillata voi myös kevyesti, mausta tinkimättä.

Grilliruuat mielletään usein tuhdiksi tavaraksi, joka lihottaa vyötäröä. Makoisia grilliherkkuja voi kuitenkin loihtia myös kevyemmin. Kalasta ja kasviksista syntyy ravitsevia ja vähäkalorisia grilliantimia. Jälkiruuaksi puolestaan valmistetaan grillin jälkilämmössä hedelmiä ja marjoja.

Grillaa lohta!

Lohesta saa grillissä takuumaukasta, kunhan on varovainen ylikypsentämästä kalaa. Muutaman minuutin grillaus riittää.

Ihastuttavan helppo kala-ateria syntyy yksinkertaisesti foliossa, valmistuvat ilman suurempia valmisteluja 10 minuutissa grillissä.

Grillattu pestolohi puolestaan saa maukkaan makunsa suussa sulavasta pestokastikkeesta, jonka maut syventyvät mukavasti grillattaessa. Kyytipojaksi sopivat mainiosti vaikkapa parsaperunasalaatti tai .

Pääruuaksi valmistuu grillissä helposti myös lohi-katkarapuvartaat.

Lohi-katkarapuvartaat

ps (400 g) Pirkka kuorellisia raakoja jättikatkarapuja
8 pikkusipulia (esim. punasipulia)
8 kpl tuoreita pikkumaisseja
1 iso vihreä paprika
400 g lohta tai kirjolohta nahattomana (paksu pala)
1/2 tl suolaa
4 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:
8 isoa bambuvarrasta

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan kylmässä vedessä. Pane bambuvartaat veteen likoamaan.

Kuori sipulit ja leikkaa maissit kahtia. Keitä vihanneksia suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta vihannekset vedestä ja anna jäähtyä.

Puhdista paprikat ja leikkaa 2 sentin suikaleiksi.

Käsittele jättikatkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kuiviksi talouspaperin päällä.

Nypi kalasta ruodot. Leikkaa kalasta 24 noin 2 cm:n paksuista palaa. Mausta palat suolalla.

Pujota vihannekset, kalat ja katkaravut vartaisiin vuorotellen niin, että vartaista tulee kahdelta sivulta litteitä.

Voitele vartaat öljyllä. Grillaa lähellä hiillosta tai grillivastusta noin 6 minuuttia käännellen. Vartaat ovat kypsiä, kun katkaravut muuttuvat punertaviksi ja kiinteäksi. Ripottele tai jauha vartaille vielä hiukan suolaa ja mustapippuria.Tarjoa lisäksi limetinlohkoja, salaattia ja leipää.

Jälkiruuaksi mansikkavartaita ja grillattuja hedelmiä

Grillissä syntyvät myös kesän suloisimmat jälkiruuat. Tuoreista mansikoista valmituu balsamicolla ja tomusokerilla maustettuna täydelliset mansikkavartaat.

Sara La Fountainin grillatuilla hedelmillä puolestaan hurmaat varmasti vaativimmatkin herkkusuut.

Grillatut hedelmät

1 ananas, kuorittuna , paloiteltuna
2 persikkaa, siemen poistettuna ja paloiteltuna
1 vaniljatanko, puolitettuna
1 sitruunaruoho, pienennettynä
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
1 l jäätelöä (vanilja)
5 kpl amaretto-keksejä, murskattuna

Laita kattilaan sokeri, vesi, sitruunaruoho ja vaniljatanko. Anna ainesten keittyä noin 10 minuuttia niin, että se muuttuu siirappimaiseksi. Siivilöi siirappi ja anna jäähtyä.

Leikkaa ananas ja persikat. Laita hedelmän palaset kulhoon ja kaada joukkoon sokerisiirappi ja anna hetken marinoitua.

Karamellisoi hedelmät grillipannulla molemmilta puolin. Tarjoile hedelmät vaniljajäätelön ja amarettokeksien kera.

Teksti: MTV3
Kuvat: MTV3, SXC ja Pirkka

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme