Mainos
Mainos

Pariloitu poronmaksa sipulipedillä 13.11.2000

Toim. Ari Malmberg
Huomenta Suomen ruokaosuudessa vieraana Lasse Lindström, Pariisin suomalaisesta ravintolasta Au Soleil
De Minuit

4 kookasta sipulia
noin 2 dl ranskankermaa
4 porkkanaa
2 pientä parsakaalia
800 gr poronmaksaa
voita
suolaa
pippuria
(sokeria)
koristeeksi tuoretta persiljaa tai kirveliä
sekä kokonaisia puolukoita tai karpaloita

1. Leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Kuullota ne pannulla, lisää ranskankerma ja tarvittaessa vähän vettä. Mausta suolalla ja pippurilla, ja tarvittaessa ripauksella sokeria.
2. Anna sipuleiden hautua, kunnes ne pehmenevät.
3. Kuori porkkana ja halkaise se pituussuunnassa. Napsauta parsakaalista pari kaunista kukinota. Keitä porkkanat ja parsakaalit kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä al dente.
4. Poista poron maksasta kalvot ja leikkaa maksa kauniiksi, reiluiksi viipaleiksi 12-16 osaan (3-4 viipaletta ruokailijaa kohti)
5. Paista maksa kuumalla parilalla, jotta se saa kauniin värin ja raidat. Lopuksi kypsennä uunissa halutun kypsyiseksi.
6. Kokoa annos kuumalle lautaselle siten, että pohjalle tulee sipulimuhennosta, päälle maksa "tähdeksi" ja ympärille vihannekset.
7. Koristele lopuksi yrteillä ja marjoilla.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot