Mainos
Mainos

Parketti tai laminaatti yhdessä varaavan lattialämmityksen kanssa?

Moi! Aloittelemme toukokuussa rakentamaan omakotitaloa, mutta meitä askarruttaa eräs kysymys: onko parketti tai laminaatti lattiamateriaalina pois suljettu, kun lämmitystapa talossamme on varaava lattialämmitys sähkökaapeleilla? Mikä on korkein sallittu lattian lämpötila em. materiaaleille? Entäs kuinka suuri lämpötilan vaihtelu on suotava?

Itse en lähtisi laittamaan kumpaakaan ko. lämmityksen päälle. Yleisesti suositellaan parketille ja laminaatille maksimipintalämpötilaksi 27 astetta. Suurin sallittu pintalämpötilan vaihtelu on 5 astetta vuorokaudessa. Kumpikaan kriteeri ei lattiamassaan varaavalla lämmityksellä toteudu. Toki itsellesi voit tehdä minkälaisen lattian tahansa, mutta hyväksy se, että lattiasi tulee rakoilemaan ja käpristymään ajan mittaan. On turha reklamoida lattiamateriaalin tai lämmityskaapelin valmistajalle tulevista ongelmista, he eivät tule ottamaan asiaasi mitään kantaa.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot