Mainos
Mainos

Perhe tuhosi museon historiallisen aarteen käsittämättömällä typeryydellään

Museo järkyttyi tapauksesta, jollaista ei ole aiemmin tullut vastaan. 

Museot on usein koristeltu ”ei saa koskea” -kylteillä, vaikka taideaarteiden jättämisen rauhaan luulisi olevan itsestään selvä asia. Nyt brittiperhe on todistanut, että kosketuskieltoa todella tarvitaan.

Englantilaismuseon 800-vuotias, historiallisesti uniikki hauta-arkku vaurioitui, kun museossa vieraillut perhe päätti asettaa lapsensa siihen istumaan kuvan ottamista varten. Arkusta lohkesi pala.

Hiekkakiviarkku on ollut esillä 1920-luvulta saakka. Konservaattori Claire Reed kertoi BBC-uutiskanavalle, ettei mitään vastaavaa ole koskaan tapahtunut, ja museo onkin shokissa ja järkyttynyt.

– Henkilökunta kuuli tömähdyksen, ja se oli ensimmäinen merkki siitä, että jotakin oli tapahtunut. Tämä oli yksittäinen, hirveä tapaus. Kyseessä on tärkeä esine, se on historiallisesti uniikki, koska luostarista (josta arkku on) ei ole paljoa muuta arkeologista, Reed kuvaa.

Perhe tallentui turvakameroihin, mutta karkasi paikalta ilmoittamatta vahingosta. Hyvä uutinen on, että arkku on korjattavissa.

***


Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme