Peruna-kinkkugratiini ja mansikkapiristys 2.5.2000
Toimittaja Sonja Blåberg
1 pkt herkkusieniä
1 kesäkurpitsa
300 g palvikinkkua
1/2 rkl timjamia
pippurisekoitusta
400 g pss viipaloituja pakasteperunoita
3 tomaattia
200 g sulatejuustoa
1 dl vettä
Puhdista ja viipaloi kesäkurpitsa, sienet ja tomaatit. Suikaloi palvikinkku. Lado herkkusieni- ja kesäkurpitsaviipaleet voidellun uunivuoan pohjalle. Ripottele seuraavaksi palvikinkkusuikaleet ja mausteita. Lado vielä peruna ja tomaattiviipaleet päällimmäiseksi.
Sulata sulatejuusto veteen kattilassa ja kaada seos paistoksen päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa vihreän salaatin ja leivän kanssa.
Mansikkapiristys
1/2 l mansikoita
2 rkl hunajaa
1/2 l appelsiinimehua
Soseuta jäiset mansikat ja sekoita sose appelsiinimehun ja hunajan kanssa. Tarjoa heti kylmänä.
Kommentoi