Mainos
Mainos

Pesetkö astiat käsin? Muistathan nämä säännöt

Kaikki eivät omista astianpesukonetta eikä kaikkia astioita edes voi pestä koneessa. Poimi vinkit onnistuneeseen käsitiskiin.

Jotkut pitävät tiskaamisesta, jotkut puolestaan vihaavat tiskaamista. Tiskaaminen on kuitenkin välttämättömyys, jota ei parane lykätä. Tiskaaminen voi olla pakkopullaa ja likaisella vedellä läträämistä, tai sitten voit nauttia siitä oikeiden ohjeiden avulla. 

Ei ole aivan samantekevää missä järjestyksessä astiat tiskaa, ja minkä lämpöisessä vedessä.

Tee näin

Tiskit kannattaa lajitella ja huuhtoa etukäteen.

Huuhdo proteiineja - maitoa, kananmunaa, jne - sisältävät astiat ensin kylmällä vedellä, ja rasvaa sisältävät kuumalla.

Tiskaa ensin vähiten likaantuneet astiat - lasit, kahvikupit ja aluset. Sitten vuorossa ovat ruokailuvälineet, lautaset ja tarjoiluastiat. Viimeiseksi pestään ruuanvalmistusastiat.

Mikäli ruoka on tarttunut kiinni, liota astiaa. Älä liota puuastioita tai -välineitä. Jos astioissa on tahroja, voit hangata niitä varovaisesti suolalla tai soodalla ja sienellä tai rätillä.

Astianpesuveden on oltava tarpeeksi kuumaa, että rasva irtoaa. Kumikäsineiden käyttäminen suojaa ihoa kuumuudelta. Muistathan miten käsineitä käytetään oikein?

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot