Mainos
Mainos

Pesutilojen vesieristys

Vaikka märkätilat tehdäänkin kiviaineksesta, on huolehdittava myös vedeneristyksestä. Jos tehdään levyrakenteisia märkätiloja, vedeneristys on elintärkeää. Kivirakenteisten tilojen eristystyöt voidaan aloittaa, kun tasoitteet ovat kuivuneet ja imukykyiset.

Levyseinien eristys tehdään samaan tapaan. Mahdolliset epätasaisuudet hiotaan, hiontapöly poistetaan. Pohjalle hierretään siveltimellä 1:1 vedellä laimennettu kosteussulkuliuos - siveltimellä sen vuoksi, että kaikki huokoset saadaan täytettyä ja aine imeytettyä tasoitteen sisään.

Toisen kerroksen sively tehdään laimentamattomalla liuoksella, ja kun se on kuivunut ohjeen mukaisesti, voidaan aloittaa varsinainen vesieristys nurkista. Niissä käytetään kuitukangasvahviketta tai erityistä kulmanauhaa sekä vesieristysmassaa. Massa nostetaan seinälle reiluna kerroksena, nauha taitetaan ensin seinälle, siitä kääntäen kulmaan ja toiselle seinälle.

Siveltimellä painetaan vesieristettä ensin kulmaan, siitä levittäen seinille. Kankaan kiinnityttyä ja massan kuivuttua ohjeen mukaan voidaan sivellä toinen eristyskerros. Kun seinien vesieristys on tehty, ne voidaan laatoittaa. Vasta sen jälkeen tehdään lattian eristys ja laatoitus.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme