Mainos
Mainos

Pienissä pesukoneissa selviä laatueroja

Markkinoilla olevissa pienissä pesukoneissa on selviä laatueroja. Eri valmistajien koneet poikkeavat huomattavasti toisistaan pesutuloksen ja käyttöominaisuuksien suhteen, selviää Kuluttajaviraston tuoreen Kuluttaja-lehden vertailusta.

Lehti rankkaa testin perusteella monipuolisimmaksi ja käyttöominaisuuksiltaan parhaimmaksi pienkoneeksi kotimaisen Upo Compact 2200 Ekolifen. Upon pesutulos oli hyvä sekä 40- että 60-asteen ohjelmissa, ja lisäksi sen käyttöohje oli muita vertailukoneita selkeämpi.

Testissä oli mukana kuusi pientä pesukonetta. Pesutuloksen suhteen hyvät pisteet sai Upon lisäksi Zanussi FJ 905 N, mutta surkeimmat pisteet keräsi Electrolux EW 1170 C.

Kokonaisvertailun häntäpäähän jääneet Candy Holiday 81 ja Indesit WGS 834 TX R ylsivät vain tyydyttävään pesutulokseen 40-asteen ohjelmalla. Candyn linkoustulos jäi lisäksi selvästi muita huonommaksi.

Electroluxin malli oli vertailukoneista myös energiatehokkuudeltaan huonoin. Siemens Siwamat XS 440 taas osoittautui testissä energiatehokkuudeltaan vaatimattomammaksi kuin energiamerkissä kerrotaan.

Kuluttaja-lehti teetti testin Työtehoseuran tutkimuskeskuksessa. Vertailussa analysoitiin koneen pesu- ja linkoustulos, veden- ja sähkönkulutus sekä käyttöominaisuudet.

(Mtv3-STT)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme