Mainos
Mainos

Pientalotonttien hintojen nousu pysähtynyt

Pientalojen hinnat ovat nousseet vuoden alkupuoliskon ajan, mutta pientalotonttien hintojen nousu on pysähtynyt, kertoo Maanmittauslaitos.

Maanmittauslaitoksen mukaan pientalotonttien hintojen nousu on pysähtynyt kuluvan vuoden alkupuoliskolla. Yksityisten myymien tonttien neliöhinnat ovat nyt keskimäärin samat kuin puoli vuotta sitten.

Tonttikauppa on myös hidastunut. Pientalotontteja myytiin vuoden alkupuoliskolla 3 300 kappaletta, mikä on 16 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2010 vastaavana aikana.

Omakotitalojen hinnat nousussa

Pientalojen hinnat ovat tänä vuonna nousseet kaava-alueilla keskimäärin kuusi prosenttia ja haja-asutusalueilla yhdeksän prosenttia, Maanmittauslaitos kertoo.

Pientalokauppojen määrä laski alkuvuonna kolme prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

MTV3

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot