Mainos
Mainos

Pikaruuasta tulevaisuuden terveysruokaa?

Pikaruualla saattaa tulevaisuudessa olla mahdollisuus päästä roskaruuan maineestaan, BBC kertoo. Tutkijoiden mukaan muun muassa hampurilaisia ja ranskalaisia voitaisiin teollisuudessa muokata terveellisemmiksi. Myös piirakoita ja leivonnaisia on mahdollista valmistaa niin, että ne ovat maukkaita ja täyttäviä, mutta sisältävät vain vähän rasvaa ja sokeria.

Elintarviketeollisuuden haasteena on saada rasvaisista ruuista vähärasvaisempia maun ja suutuntuman kärsimättä. Yksi tapa tähän voisi olla rasvan pitäminen tuotteen pinnalla mutta tuotteen sisällä olevan rasvan korvaaminen vedellä, kertoo tutkija Richard Faulks elintarviketutkimuksen instituutista Iso-Britanniasta. Tutkijat kehittelevät myös ruokia, jotka täyttävät nopeammin ja hillitsevät siten ruokahalua.

Ei paluuta aikaan ennen pikaruokaa

Hammersmithin sairaalan ravitsemusasiantuntija Gary Frostin mielestä terveellisten, prosessoitujen tuotteiden kehittäminen on ratkaisevan tärkeää väestön lihavuutta vastaan taisteltaessa. Ihmiset ovat tottuneet houkutteleviin elintarvikkeisiin, joista heitä on hyvin vaikeaa saada luopumaan.

Frostin mukaan on mahdotonta palata takaisin aikaan, jolloin prosessoituja ruokia ei ollut saatavilla ja ihmisten täytyi valmistaa ruuat alusta alkaen säännöstellyistä raaka-aineista. Hänen mukaansa uuden teknologian avulla prosessoiduista elintarvikkeista tulisi tehdä terveellisiä sen sijaan, että ne olisivat kiellettyjä hedelmiä.

Ensiarvoisen tärkeää on painottaa monipuolisen, kasvispainotteisen ruokavalion merkitystä ravintoaineiden saannin turvaamiseksi. Vähärasvaisen, vähäsuolaisen ja kuitupitoisen ruuan suosiminen kuuluu terveellisen ruokavalion perusteisiin.

(MTV3-Finfood)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot