Mainos
Mainos

Pikkupullat aamuksi

Kysymys pullataikinan "ajastamisesta". Jos pitää päästä aamulla aikaisin leipomaan, voiko pullataikinan tehdä jo illalla valmiiksi nousemaan kylmään paikkaan (esimerkiksi kellariin)? Jos voi, niin mitä pitää ottaa huomioon hiivan, sokerin tai jonkin muun suhteen? Olisi mukava tietää, onnistuuko näin.
Terveisin: kotikokki-leipuri

Hei kotikokki!

Ohessa on ohje aamulla leivottavaan pullaan. Tällöin pullataikina valmistetaan normaaliin tapaan, mutta nesteenä käytetään kylmää maitoa, ei siis kädenlämpöistä nestettä. "Ajastettavaan" taikinaan tulee normaalia vähemmän hiivaa. Pullat voi leipoa myös pakastepullataikinasta, jolloin pääsee vielä helpommalla.

Ystävällisin terveisin: Arja Savela

Pikkupullat aamuksi

15-20 kpl

  • 3 dl maitoa tai maitojuomaa (laktoositonta)
  • 25 g hiivaa (½ pkt)
  • 1 tl suolaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 pieni kananmuna
  • n. 9 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 600 g)
  • n. 100 g voita tai margariinia
  • (1 dl rusinoita)

Liuota hiiva kylmään maitoon tai maitojuomaan. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva ja rusinat alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.

Laita muovikelmulla peitetty taikina yöksi jääkaappiin.

Ota taikina aamulla heti herättyäsi leivottavaksi pöydälle. Laita uuni lämpenemään 40-50 asteiseksi. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota pullat leivinliinalla peitettynä kaksinkertaisiksi uunissa, joka on hieman lämmin (noin 20 min).

Ota pullat pois uunista ja anna uunin lämmetä 225 asteeseen. Voitele munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 8-12 min.

Pikkupullat aamuksi valmiista pakaste pullataikinasta

16 kpl

  • 1 pkt pakaste pullataikinaa (1 kg)

Ota taikina sulamaan edellisenä päivänä. Anna sulaa ja kohota jääkaapissa (jos on paljon aikaa) tai levyt erilleen pellille ladottuna huoneenlämmössä (noin 2 t) tai lämpimän vesialtaan päällä (noin 1 t). Kun taikina on kohonnut, leivo siitä edellisenä iltana pikkupullia ja laita pelti kelmulla peitettynä jääkaappiin. Paista aamulla 225 asteisen uunin keskitasolla noin 8-12 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme