Mainos
Mainos

Piparkakkutalo 17.11.2001

Toim.Sari-Leena Heilanen

Vieraana Karl Fazerin konditoriasta kondiittorimestari Mika Parviainen. Hän kertoo Fazerin herkkukoulusta ja valmistaa katsojien joulun odotuksen iloksi piparitaikinan ja näytää kuinka piparkakkutalo pystytetään.

Piparit

240 g siirappia (2 dl)
216 g sokeria (2,5 dl)
300 g suolatonta voita
28 g piparimaustetta (1 1/2 rkl)
3 g suolaa (1/2 tl)

Mittaa aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä.

120 g kananmunia (2 kpl)
15 g soodaa (2tl)
780 g vehnäjauhoja (12 dl)
Sekoita sooda ja vehnäjauhot keskenään. Sekoita munat ja jauhot jäähtyneeseen keitokseen. Anna kovettua seuraavaan päivään kylmässä. Kauli taikina, leikkaa muoteilla, asettele paperoiduille pelleille ja paista 190 asteisessa uunissa.

Pikeeri (sokeriliima/koristelumassa)

125 g tomusokeria (1/2 pkt)
1 valkuainen
pari tippaa sitruunahappoliuosta tai sitruunamehua

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa seos vahvaksi vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sitruunahappo.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot