Mainos
Mainos

Pk-seudulla yritetään saada lisää aravahankkeita

Pääkaupunkiseudulla ja sen kehyskunnissa järjestetään ylimääräinen lainanhaku. Tavoitteena on noin 1 500 ­ 2 000 asunnon lisähakemukset.

Valtioneuvoston päätöksen mukaan vähintään puolet aloitettavista asunnoista suunnataan pääkaupunkiseudun ja sen kehysalueen kuntiin sekä muihin suurimpiin kasvukeskuksiin, joita ovat Turun, Tampereen, Jyväskylän, Kuopion ja Oulun seudut. Näiden kasvukeskuksien osuus lainavaltuuksista on lähes 80 prosenttia (vuonna 1999 noin 75 prosenttia).

Jotta pääkaupunkiseudun ja sen kehyskuntien osuus alkavasta uustuotannosta saadaan vähintään puoleen koko alkavasta tuotannosta, asuntorahasto pyrkii täydentämään valtuuksien jakoa vielä tänä keväänä. Tiettävästi pk-seudun asuntorakentajat pitävät todennäköisenä, että korkeiden urakkahintojen ja tonttipulan vuoksi pk-seudulle ei pystytä rakentamaan näin paljon asuntoja. Hankkeet pysähtyvät ARA:n urakkahintarajoihin.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot