Mainos
Mainos

Poistoilmaventtiili roskakaappiin?

Joskus joku ehdotti, että keittiön roskakaappiin olisi hyvä laittaa poistoilmaventtiili etenkin nyt kun on biojäteastiat kaapissa. Tyrmäsit ajatuksen toteamalla, että haisevan pussin voi reippaasti kipaista viemässä ulkoroskikseen. Itse tunnustan olevani varsin laiska ja luulen, että enemmistö on, joten sisäilman laadun kannalta idea oli todella käyttökelpoinen. Kaappiin saadaan pieni alipaine ja ilmavirran suunta on kaappiin päin, joten hajut eivät pääse huoneistoon. Muutoinkin ilmastointi suunnitellaan siten, että poistettava ilma otetaan likaisimmista tiloista ja tuloilma varsinaisiin oleskelutiloihin.

PS. Miksi muuten poistoilmaa ei imetä lattianrajasta - kylmin ja likaisin ilma pois?

On totta, että poistoilmaventtiili roskiskaapissa pitää hajut poissa huoneistosta. Mieleen nousee kuitenkin kauhukuva tosilaiskasta ihmisestä, joka kerää kaappiinsa koko viikon jätteet, eikä se ole kunniaksi kenellekään. Venttiilin paikka lattianrajassa olisi varmasti hiilidioksidin kannalta hyvä ratkaisu, koska se ilmaa raskaampana laskeutuu alas, mutta mitenkähän asiat olisivat kosteuden kannalta, kun vesihöyry ilmaa kevyempänä pyrkii ylöspäin?

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme