Mainos
Mainos

Porvariston hillitty edustaja

1998 Chateau La Commandarie 104 mk

Miltä maistuu klassinen bordeaux? Koko kukkaroaan tyhjentämättä tästä voi saada kohtuullisen aavistuksen, kun maistaa uutta Saint-Estephen punaviiniä.

Jo hyvin tumma väri ennakoi, mitä tuleman pitää. Väri on kuitenkin jo selvästi kehittynyt. Viini tuoksuu tyypillisen bordeauxmaisesti, hieman metallimaisena. Uuden maailman laatuviinit ovat paljon rehevämpiä. Viiniä voisi myös kutsua varpumaiseksi, ikään kuin rypäleiden rangat tuoksuisivat. Nenään tulvahtaa myös makeaa hedelmäisyyttä.

Maku on keskitäyteläinen ja napakka. Parkkihapot ovat pehmeät. Jälkimaku on hieman kuiva, mikä erottaa porvarisviinin jaloista aatelisista. Käsite Cru Bourgeois kattaa aatelisluokituksen ulkopuoliset laatuviinit.

Reilun sadan markan hintaa voi pitää kohtuullisena, sillä alueen paras viini Ch. Cos d'Estournel maksaa moninkertaisesti. Kyseinen, kuulu tila on kaiken lisäksi ollut perinteisesti kilpailijoitaan edullisempi. Tilalla pidettiin ainakin ennen kunniassa mottoa, jonka mukaan jotain on pahasti pielessä, jos keskiluokalla ei ole enää varaa alueen viineihin.

Bordeauxin viinejä ei tule uhrata monimutkaisille ruokalajeille. Paistettu entrecote, lampaan viulu tai riistaruoat, ylipäätään punaiseksi jätetty liha ovat parhaita kumppaneita.

Teksti: Pekka Suorsa

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme