Mainos
Mainos

Proteiinista hyötyä painonhallinnassa

Laihtumisen jälkeen painon pitäminen uusissa lukemissa on haasteellista. Proteiini voi kuitenkin edesauttaa painonhallintaa, kertoo tuore hollantilainen tutkimus.

Journal of Obesity -lehdessä hiljattain julkaistu tutkimus osoittaa, että paljon proteiinia sisältänyt ruokavalio auttaa painonhallinnassa paremmin kuin paljon hiilihydraatteja sisältänyt ruokavalio.

Tutkimuksessa proteiinia ja hiilihydraattia lisättiin tutkittavien ruokavalioon joko kaseiini- tai heraproteiinina tai maltodekstriininä. Hiilihydraatin ja proteiinin saanti oli tutkimusryhmien välillä erisuuruista.

Hiilihydraattiryhmässä hiilihydraatteja saatiin ravitsemussuositusta enemmän ja proteiiniryhmissä huomattavasti vähemmän. Rasvan saanti oli kaikissa ryhmissä hyvin vähäistä.

Proteiini parempi kuin hiilihydraatti

Tutkimukseen osallistui 48 laihduttanutta, tervettä tutkittavaa. Heidät jaettiin kolmeen ryhmään, joille annettiin hiilihydraatteja tai proteiinia (kaseiinia tai heraa) ravintolisänä 12 viikon painonhallintajakson ajan.

Tutkimuksessa hiilihydraattia ja proteiinia annettiin ravintolisänä, mutta tavallisessa ruokavaliossa kaseiini- ja heraproteiineja saa syömällä maitovalmisteita.

Tutkimus osoitti kiistatta, että proteiinia syöneet pystyivät pitämään painonsa kurissa huomattavasti paremmin kuin vertailuryhmä, jonka ruokavalio oli hiilihydraattipohjainen. Erot kahden vertailuryhmän välillä olivat merkittävät.

Teksti: MTV3, Maito ja terveys ry.
Kuva: SXC, Maito ja Terveys ry.

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot