Mainos
Mainos

Puikot ja langat esiin! Neulominen tekee sinusta terveemmän ja onnellisemman

Mainioita uutisia neulojille! Useiden tutkimusten mukaan neulominen auttaa vähentämään ahdistusta, stressiä sekä dementiaan sairastumisen riskiä. Puikkoja tiuhaan kalisuttelevat ihmiset vaikuttaisivat muita onnellisemmilta.

Yllä olevalla videolla mindfulness-kouluttaja puhuu kiireen tunteesta työpaikalla.

Scarymommy.com-sivusto kertoo Knit for Peace -järjestön tekemästä raportista, jonka mukaan neulomisella on sekä fyysisiä että henkisiä terveysvaikutuksia. Useiden tutkimusten mukaan se auttaa vähentämään stressiä, ahdistusta sekä dementiaan sairastumisen riskiä. Myös krooninen kipu näyttäisi unohtuvan neuloessa.

Sinun ei tarvitse edes olla neulojataituri. Pelkästään toistuva puikkojen käyttö auttaa laskemaan sydämen pulssia ja saa sinut rentoutumaan. Vaikutukset ovat melko samanlaiset kuin meditoinnissa.

Hyötyjä etenkin iäkkäille

Neulominen on myös sosiaalinen aktiviteetti, jonka avulla etenkin iäkkäämmät voivat päästä eroon yksinäisyyden tunteesta.

Neulomalla on mahdollista estää muistia ja kognitiivisia kykyjä heikentymästä. Neulomista voi myös jatkaa, vaikka näkö ja voimat olisivatkin heikentyneet.

Terveyshyötyjen lisäksi neulomisessa on sekin etu, että ei tarvitse koskaan miettiä, mitä antaisi läheisille lahjaksi!

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme