Mainos
Mainos

Pukuhuone ja saunaterassi

Muutoksen suunnittelu Henna Ahonen.

Tampereen lähellä pariskunnan saunamökin pieni ja ahdas pukuhuone kaipasi uusia ideoita ja maalia pintaan, jotta siitä saataisiin valoisamman ja viihtyisämmän oloinen.

Kuvassa pukuhuone ennen muutosta.

Ennen remonttia kaikki tavarat lojuivat vähän sikin sokin pitkin lattioita ja nurkkia, koska säilytys- tai laskutilaa ei ollut. Lisäksi yleisilme oli muutenkin synkkä ja nuhruinen, eikä sitä ainakaan auttanut kesken jäänyt seinäremontti. Pukuhuoneen päädystä oli nimittäin edellisenä kesänä suljettu kulku viereiseen saunakamariin.

Pukuhuoneen uudistuksen lisäksi saunaterassille toivottiin muutamaa tuolia tai istuinryhmää, jossa olisi mukava istua ja vilvoitella saunan jälkeen, ja vain nauttia ihanasta maisemasta.

Uudistuksessa ensimmäisenä vietiin tietenkin loppuun seinäremontti eli paneloitiin peräseinä valmiiksi.

Sen jälkeen maalattiin katto ja kolme seinää helmenvalkeiksi, ja paneloitu seinä siniharmaaksi. Kaikki käytetyt maalit olivat Uulan perinteisiä maaleja.

Maalaamisen jälkeen revittiin lattiasta vanha ja huonokuntoinen muovimatto pois ja kaikkien iloksi todettiin, että sen alta paljastui hyväkuntoinen lautalattia, joka tarvitsi vain uutta maalia pintaan.

Toiseen päätyyn rakennettiin itse kevyt ja yksinkertainen penkki, joka toimii myös laskutasona ja jonka alle mahtuu sopivasti puukopat. Seinälle hankittiin lisäksi vanha ja pieni peili.

Pukuhuoneen toiseen päähän hankittiin vanhahtava seinäkaappi, johon mahtuu hyvin saunapyyhkeitä, saippuoita, ihonhoitotuotteita ja muita pieniä saunatarvikkeita, sekä pieni lipasto vesiurheiluvälineille. Lipaston päälle mahtuu hyvin saunajuomat sekä pieni lyhty tunnelmaa luomaan.

Vasemmalle seinälle hankittiin myös naulakko pesukintaille ja -harjoille. Vanhat hauskat pyyhekoukut ja pyyhkeet siirrettiin järven puoleiselle seinälle.

Terassille hankittiin kaksi aurinkotuolia, joissa on tosi mukava istua. Lisäksi ne on vielä kevyet siirtää ja kantaa, jos niitä tarvitaan välillä muuallakin pihalla lisätuoleina.

Terassi sijaitsee niin ihanalla ja kauniilla paikalla, ettei sitä haluttu sen enempää koristella tai sisustaa, koska luonto ja ihanat maisemat riittää. Mutta hämyisiin ja pimeneviin iltoihin haluttiin hankkia tunnelmaa ja valoa luomaan kauniit, vähän itämaiset lyhdyt.

Tuotetiedot:

  • Seinäkaappi ja lipasto, tyynyt, kannut, saippuateline, naulakko, bath-kyltti, aurinkotuolit, lyhdyt:
  • Sisustus Nido, Hämeenlinna, puh. 03-6537 437
  • Seinät ja katto sekä penkki maalattiin himmeällä sisäöljymaalilla, sävyt safiiri ja valkoinen 00:
  • Uulatuote Oy, www.uula.fi
  • Pyyhkeet ja pesukintaat, saunahunaja ja saippuat:
  • Jokipiin pellava Oy, www.jokipii.fi

(Kesä T.i.l.a. 28.7.2008)

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme