Mainos
Mainos

Punaviiniä!

Illan pimetessä villasukissa lämpenevät varpaat nostetaan pöydälle ja nautitaan rentouttava lasillinen punaviiniä. Punaviinistä on toki muuksikin kuin lasista nautittavaksi. Kokeile rohkeasti punaviiniä mausteena niin kala- kuin liharuoissakin. Kohdalle osuvaa pikkujoulukautta voi juhlistaa mausteisella joulujuomalla.

Lohiconfit ja punaviinikastiketta (4 annosta)

  • 680 g lohifileetä (170g/syöjä)
  • 500 g voita
  • 1/2 l kanalientä
  • suolaa
  • Punaviinikastike:
  • 1/2 l kanalientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1/2 porkkana
  • 2 kpl varsisellerin tankoa
  • 1 kpl sipuli
  • timjamia
  • valkopippuria
  • suolaa
  • laakerinlehti

Leikkaa lohi 170g annospaloiksi. Sulata voi, lisää joukkoon kanaliemi ja suola, anna kiehua. Laita lohipalat laakeaan vuokaan, kaada kuuma liemi päälle. Anna hautua noin 12 minuuttia, mutta älä anna kiehua. Jos käytössäsi on ankan rasvaa, voit keittää lohen siinä.

Paahda sokeri kattilassa, lisää kuoritut ja kuutioidut juurekset. Lisää joukkoon etikka, punaviini, kanaliemi ja mausteet. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä, mutta eivät vielä hajoa. Siivilöi ja keitä niin, että jäljelle jää 2 dl. Tarkista maku ja lisää lopuksi joukkoon nokare voita ja hieman tilliä.

Coq au Vin - Kukkoa viinissä (4 annosta)

  • 1 kokonainen broileri
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g pekonia
  • kourallinen kuorittuja salotti- tai helmisipuleita
  • 100 g herkkusieniä, tatteja tai muita sieniä
  • 4 oksaa tuoretta timjamia
  • 4 dl punaviiniä
  • 2 dl kanalientä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • tuoretta persiljaa
  • 2-3 rkl voita
  • 2 laakerinlehteä
  • pilahviriisiä:
  • 4 rkl voita
  • 2 salottisipulia
  • 2-3 dl riisiä
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria
  • 5-6 dl kasvislientä

Coq au vin: Paloittele broileri ja mausta palat suolalla ja pippurilla. Paista paloihin pintaväri voissa pannulla. Siirrä palat kasariin tai pataan. Ruskista pannulla pekoni sekä sienet ja lisää ne pataan broilerin palojen seuraksi. Huuhtele pannu punaviinillä ja kaada se, pikkusipulit ja kanaliemi pataan. Kiehauta ja lisää mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Nosta kypsät broileripalat pois liemestä ja sekoita sinne 3-4 ruokalusikallista voita. Laita broilerit takaisin ja tarjoile pilahviriisin kera.

Kuullota riisit ja hienonnettu sipuli voissa. Älä ruskista! Lisää liemi päälle ja hauduta yrttien ja mausteiden kera kypsäksi.

Sukulan herkkuglögi (10 annosta)

  • 1 plo kossua
  • 3 kanelitankoa
  • 2 rkl neilikoita
  • 2 tl pomeranssinkuorta
  • 2 dl sokeria
  • 2 plo punaviiniä
  • 0,5 plo punaista portviiniä

Viikkoa ennen nautintohetkeä:

Laita kossupulloon maustumaan kanelitangot, neilikat ja pomeranssinkuoret.

Juomispäivänä:

Lämmitä kattilassa sokeri, punaviini ja portviini, kunnes sokeri sulaa. Älä keitä. Siivilöi maustekossu sekaan ja ääntä kohti!

Kommentoi

Uusimmat: Lifestyle

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme